Prijem kod gradonačelnika povodom Teniskog turnira "Brčko open 2013"

4.6.2013. Povodom profesionalnog Teniskog turnira „ITF FUTURES F2 - BRČKO OPEN 2013“ u Gradskoj vijećnici u Brčkom održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Organizacionog odbora i učesnici turnira.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik Organizacionog odbora dr. Anto Domić izrazio je zadovoljstvo što će i ove godine, u narednim danima, Brčko biti centar tenisa u BiH, naglašavajući da Vlada podržava ovakve manifestacije.

Image for news
"Ovaj turnir je upriličen već deseti put u Brčkom, a brčanska administracija, kao i privrednici, pomagali su u organizovanju u većoj ili manjoj mjeri, zavisno od prilika, kako bi on bio respektabilan. Ubilježen je u zvanične kalendare obilježavanja teniskih turnira ovog ranga što zasigurno čini jednu vrstu promocije Brčko distrikta BiH kao mjesta i promociju ove vrste sporta, ali i poruku mladim ljudima da se isplati baviti sportom", istakao je gradonačelnik Domić.
2013-06-04-Turnir_Prohema-2
Direktor turnira „Prohema“ Đorđe Dragičević rekao je da je prijem kod gradonačelnika Brčko distrikta BiH već tradicionalna posjeta za vrijeme trajanja turnira te iskazao uvjerenje da će se ovogodišnje takmičenje završiti na najvišem nivou, najavljujući da će u takmičenju za prvo mjesto udjela uzeti 32 takmičara.
Svečano otvaranje turnira zakazano je za danas, u 20.00 sati u Hotelu „Evropa“, gdje će se okupiti učesnici, njihovi treneri kao i pokrovitelji i generali sponzori turnira.