Prijam u prigodi pravoslavnoga Božića

8.1.2014. Drugoga dana Božića, Srpska pravoslavna crkva u Brčkom i srpski predstavnici u vlasti Brčko Distrikta BiH upriličili su prigodom najradosnijega hrišćanskoga blagdana Božića, tradicionalni svečani prijam u hotelu „Jelena“.

Image for news
Ovoj svečanosti prisustvovali su najviši predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Brčko distriktu BiH iz reda sva tri konstitutivna naroda iz Brčkog, vjerski predstavnici Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom i Katoličke crkve te brojni gosti. Prisutne je pozdravio i poželio im prijatno druženje predsjednik Skupštine Distrikta Đorđa Kojić i protojerej – stavrofor Srpske pravoslavne crkve u Brčko distriktu Dragan Ćirković.
DSC_0870
DSC_0876

On je svima poželio da praznični ugođaj, međusobna komunikacija i saradnja potraju tokom cijele godine i istakao da Brčko može biti primjer za sve ostale gradove kako se treba živjeti u zajedništvu dodajući da su mir, dobra volja i slavljenje Boga nešto što treba biti zvijezda vodilja u životu svakog čovjeka.


DSC_0874

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić rekao je da su praznici dobra prilika da se na jednom mjestu okupe predstavnici triju konstitutivnih naroda u Brčkom i istakao da su ovakva druženja dobar primjer zajedničkog života. "Večeras smo svi ovdje da međusobno podijelimo duh radosti, raspoloženja, dobre volje, ljubavi i svega onoga što Božić sa sobom nosi jer samo tako možemo napredovati i očekivati prosperitet u budućnosti“, dodao je gradonačelnik Domić.

DSC_0877
Svečani prijem pjesmom su uveličali članovi crkvenog hora „Sveti Stefan Dečanski“ iz Brčkog