Predstavnici vlasti Brčko distrikta u posjeti Ražljevu

4.5.2010. godine. Gradonačelnik Brčko distrikta, dr Dragan Pajić sa nekolicinom članova Vlade i Skupštine obišao je Ražljevo, gdje su sa rukovodstvom te mjesne zajednice, istočno od Brčkog, razgovarali o ulaganjima u mjesnu infrastrukturu.

On je rekao da članovi Vlade moraju da objasne građanima kada i na koji način će biti realizovani projekti koji su predviđeni budžetom.
„Nažalost brojni projekti su iz prethodnih godina i oni nam predstavljaju prioritet, ali to mora biti objašnjeno građanima, da znaju zašto oni nisu još uvijek realizovani“, rekao je gradonačelnik Pajić.
Predsjednik mjesne zajednice Ražljevo Milutin Bjelogrlić izrazio je zadovoljstvo obavljenim razgovorima i istakao da je dogovoreno kako će zahtjevi za rješavanjem pitanja ove mjesne zajednice biti realizovani u naredne dvije godine.„
Zahtjevi se uglavnom odnose na uređenje škole, igrališta, putne i kanalizacione infrastrukture te ostalih započetih projekata“, rekao je g. Bjelogrlić.
On je dodao da je Služba za turizam pokazala interesovanje za objedinjavanje turističke ponude ovog kraja. Pored objekata na rječici Lukavac, u Ražljevu se nalazi etno kuća i ljetna pozornica, koje se takođe mogu staviti u funkciju etno turizma.
Nakon sastanka u prostorijama mjesne zajednice razgovori su nastavljeni druženjem na rječici Lukavac, na lokalitetu poznate ražljevačke vodenice „Šutnjare“.