Predstavnici vjerskih zajednica kod gradonačelnika

3.12.2012. Predstavnici tri vjerske zajednice sa područja Distrikta razgovarali su danas sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem o trenutnoj situaciji i potrebama  vjerskih zajednica, ali i o budućoj saradnji s Vladom Brčko distrikta BiH.

Image for news

U posjeti gradonačelniku u Gradskoj vijećnici boravili su dekan Brčanskog dekanata velečasni Veselko Župarić, protojerej stavrofor Srpske pravoslavne crkve Slavko Maksimović i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom Mustafa-efendija Gobeljić.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić istakao je da je prilikom današnjeg susreta s vjerskim službenicima dogovorena zajednička saradnja s ciljem pokretanja važnih procesa u Brčko distriktu BiH kako bi ovaj grad bio što ljepši i bolji za život.

"S obzirom da je tek izabran gradonačelnik Brčko distrikta BiH i da treba proći izvjesno vrijeme da Vlada postane operativna, organizovali smo prvi zvanični sastanak s predstavnicima vjerskih zajednica kako bismo nastavili dosadašnju uspješnu saradnju", istakao je gradonačelnik Domić.

Predstavnici vjerskih zajednica čestitali su gradonačelniku na novoj funkciji i zahvalili na prijemu te uvažavanju vjerskih zajednica. Oni su istakli da su do sada imali dobru saradnju s Vladom Brčko distrikta BiH za koju očekuju da će biti nastavljena i u narednom periodu.

Na sastanku je zaključeno je da će razgovori o svim aktuelnim pitanjima od značaja za rad vjerskih zajednica u Brčko distriktu BiH biti kontinuirani.