Predstavnici Ribolovnog saveza razgovarali s gradonačelnikom Distrikta dr. Domićem

19.3.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Brčko distrikta BiH Dževdet Šahović sastali su se danas u Gradskoj vijećnici s predstavnicima ribolovnih saveza Federacije BiH, Republike Srpske te s predstavnikom ribolovstva u Brčko distriktu BiH.

Image for news

Predsjednik Ribolovnog saveza Federacije BiH Tihomir Popović podsjetio je kako su prije nekoliko godina Ribolovni savez BiH činile upravo ove tri sastavnice, predstavnici iz Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH.

On je, također, iskazao zajednički interes za nastavak te saradnje u ovoj oblasti. Međutim, istaknut je i problem koji postoji u vezi s tim pitanjem, a odnosi se na kotizaciju koju Savezu nije isplatila Vlada Brčko distrikta BiH u prethodne tri godine. S druge strane, oni su svoje takse morali izmiriti prema krovnom Ribolovnom savezu BiH, uz ostale obaveze koje imaju, a odnose se na organizaciju ribolovne čuvarske službe, poribljavanje kompletnog područja kao i održavanje raznovrsnosti ribljeg fonda. Pored toga, ukazane su i potrebe za nastavkom takmičenja na evropskim i svjetskim prvenstvima te u Brčko distriktu BiH. To bi imalo i nepobitan značaj u očuvanju životne sredine, održavanju čistoće rijeka, ali i zajedničkom druženju.

Gradonačelnik Domić naglasio je da će Vlada Brčko distrikta BiH preduzeti potrebne mjere, u skladu s mogućnostima, da uskoro intenzivnije nastavi ovu saradnju.