Predstavnici Protestantske evanđeoske crkve u Brčkom posjetili gradonačelnika Gavrića


8.12.2011. Predstavnici Protestantske evanđeoske crkve iz Brčkog i njihovi gosti iz humanitarne organizacije „Hljeb života“ iz Njemačke posjetili su danas gradonačelnika Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslava Gavrića. Gradonačelnik Miroslav Gavrić naglasio je ovom prilikom da je Brčko Distrikt BiH multinacionalna sredina, otvorena za sve ideje, kulture i narode te da ova lokalna zajednica nastoji biti primjer mira i suživota u Bosni i Hercegovini.


Image for news
Pastor Protestantske evanđeoske crkve iz Brčkog Vukašin Vuković upoznao je gradonačelnika Gavrića sa dosadašnjim radom ove crkve koja u Distriktu egzistira već skoro 55 godina i koja se, između ostalog, bavi i humanitarnim radom. Jedna od humanitarnih akcija upravo je u toku, a veliku podršku nam pružaju predstavnici organizacije „Hljeb života“ iz Njemačke, naglasio je pastor Vukašin Vuković.
On je dodao da ova crkva veoma dobro funkcioniše te da je posjećuju ljudi svih nacionalnosti, a svoj rad i postojanje, kako je naglasio, proslavit će sljedeće godine obilježavanjem 55 godina postojanja. Gradnačelnik Gavrić je podržao humanitarne aktivnosti kojima se bavi Protestantska evanđeoska crkva i naglasio da je ovaj prijem početak dobre saradnje i komunikacije.