Predstavnici federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida u radnoj posjeti: Tema sastanka raspodjela stanova u boračkoj zgradi

7.12.2023. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Asmir Mujanović, šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu i civilne žrtve rata Senad Bešić i stručni referenti na poslovima vojnih evidencija održali su sastanak s pomoćnicima federalnog ministra za pitanja boraca/branitelja i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog/Domovinskog rata Mirzom Terom i Martinom Frančeševićem.

Image for news

Tema sastanka je bilo pitanje raspodjele stanova u boračkoj zgradi za pripadnike ARBiH i HVO-a odnosno upoznavanje s dostignutim nivoom pripreme završne faze realizacije ovog projekta kao zajedničke investicije Vlade Federacije BiH, resornog ministarstva i Vlade Brčko distrikta BiH.

Na sastanku se također govorilo i o problemu prenosa vojnih evidencija za pripadnike ARBiH i HVO-a iz Srebrenika, odnosno Orašja na prostor Brčko distrikta BiH, o daljnjoj implementaciji sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji federalne Vlade i Vlade Distrikta te o primjeni odredbi protokola o uređenju ovog pitanja.