Predstavnici Centralne izborne komisije posjetili gradonačelnika Gavrića


21.12.2011. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić održao je sastanak sa predstavnicima Centralne izborne komisije BiH na kojem su prisustvovali predstavnici lokalne Izborne komisije Brčko Distrikta BiH i predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić.

Image for news
- Razgovarali smo o mnogim temama koje opterećuju rad Centralne izborne komisije i lokalne komisije u vezi sa lokalnim i državnim izborima. Mislim da smo postigli saglasnost da se pristupi rješavanju problema koji su trenutno aktuelni - rekao je gradonačelnik Miroslav Gavrić.
Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić istakao je da je prilikom sastanka bilo riječi o pitanjima koja će doći na red sljedeće godine, kada se održavaju lokalni izbori.
- Lokalne izbore finansiraju lokalne zajednice, stoga smo danas razgovarali o ovoj temi. Bilo je riječi i o biračkim mjestima. Brčko je veća sredina koja ima mnogo naselja i birača, a samim tim i biračkih mjesta, tako da je već vrijeme da govorimo o tome kako bi svi građani bili adekvatno raspoređeni na svoja biračka mjesta - istakao je Petrić.
On je dodao da je trenutno aktuelna izmjena Izbornog zakona BiH te da je bilo korisno čuti šta je to što bi trebalo izmijeniti ili dodati kako bi lokalni izbori bili provedeni bez problema.