Predstavljen Program obilježavanja 12. godišnjice Brčko Distrikta BiH

28.2.2012.Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić, na konferenciji za medije, predstavio je Program obilježavanja 12. godišnjice Brčko Distrikta BiH, ističući da su troškovi ove godine svedeni na minimum, cijeneći zalaganje javnosti i određenih političkih subjekata kao i situaciju u kojoj se Brčko Distrikt BiH trenutno nalazi.

Image for news

On je izrazio nadu da skromnija sredstva neće uticati na kvalitet programa i iznevjeriti ukus građana Brčkog i svih onih koji u dane obilježavanja godišnjice posjete Distrikt. Za obilježavanje dvanaestogodišnjice Distrikta izdvojeno je 190.000 KM.

Od 3. do 10. marta program će obuhvatiti, između ostalog, svečanu akademiju, koncert Harisa Džinovića na Trgu mladih u Brčkom, tradicionalni festival „Dječija mašta može svašta“, manifestaciju „Čarolija boja, pisane riječi i malih majstora instrumenata“, „Međunarodni šahovski turnir“, veče folklora „Brčaci svome gradu“, izbor za Miss Brčko Distrikta BiH za Miss Bosne i Hercegovine 2012. godine, „Treće otvoreno prvenstvo Brčko Distrikta BiH u karateu“, „Stonoteniski turnir“ i okrugli sto „Izazovi investiranja u Brčko Distrikt BiH u kontekstu regionalne i prekogranične saradnje“.

Gradonačelnik Miroslav Gavrić je istakao da će proslava dvanaestogodišnjice Distrikta nizom kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija i svečanom akademijom kao centralnim događajem, u Brčkom okupiti ljude iz privrednog, kulturnog, sportskog i političkog života Distrikta i drugih gradova te predstavnike međunarodne zajednice.