Predstavljen prijedlog programa obilježavanja trinaeste godišnjice Brčko distrikta BiH

6.2.2013. Gradonačelnik Brčkog  dr. Anto Domić iznio je danas dio programa povodom proslave 8. marta. Organizacioni odbor, koji je od ranije imenovan za obilježavanje Dana Distrikta, donio je odluku da će se svi događaji organizovati u periodu od 15. februara do 15. marta.

Image for news

"Program koji sada iznosimo još uvijek nije u potpunosti iskristalisan jer postoje još neki zahtjevi oko kojih se vode usaglašavanja", naglasio je dr. Domić.

Gradonačelnik je otkrio samo neke od sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja koji će se pronaći u programu povodom proslave Dana Distrikta.

Od 22. do 24. februara 2013. godine finale kupa BiH u muškoj i ženskoj odbojci u organizaciji MOK-a  i ŽOK-a „Jedinstvo“ iz Brčkog.

Prvog marta u galeriji Gradske vijećnice izložba slika „Brčanski motivi“ u organizaciji Pododjeljenja za turizam, sport i kulturu.

Sedmog marta koncert Prljavog kazališta na Trgu mladih u Brčkom s početkom u 20.00 sati.

Prijem kod gradonačelnika zvaničnika međunarodne zajednice bit će organizovan osmoga marta.

Također, 8. marta bit će održana svečana akademija povodom 13. godišnjice Brčko distrikta BiH u organizaciji Pododjeljenja za turizam, sport i kulturnu.

Ove godine je uvedena jedna nova manifestacija koja ima za cilj da se cjelokupno građanstvo Brčko distrikta BiH uključi u program obilježavanja Dana Distrikta, kada će biti organizovana smotra folklora "Brčaci svome gradu". To će se dogoditi na platou ispred Omladinskog centra, a nastupit će kulturno-umjetnička društva iz Distrikta.

Tom prilikom će biti organizovan i ručak za sugrađane koji planiraju doći.

Također, od kulturnih događaja bit će organizovan festival „Dječija mašta može svašta“, a potom i „Čarolija boja, pisane riječi i malih majstora instrumenata“, u organizaciji Odjeljenja za obrazovanje.