Predsjednik Federacije BiH u posjeti gradonačelniku

21.9.2012. Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir boravio je danas u zvaničnoj posjeti gradonačelniku Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslavu Gavriću.
Razgovarano je o ekonomskom stanju u Distriktu, funkcionisanju vlasti, kao i standardu života građana.

Image for news

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir istakao je da je Brčko svijetli primjer Bosne i Hercegovine, ne samo u političkom smislu i odnosima koji vladaju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, nego i po pitanju povratka izbjeglih i raseljenih lica koje je najbolje realizovano baš u ovom gradu.

„I stanje u privredi je bolje nego u ostalim sličnim općinama u BiH, ali to ne znači da je na zavidnom nivou. Razlog tome je svakako teško stanje u našoj zemlji“, zaključio je Budimir.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Miroslav Gavrić istakao je da je na sastanku bilo riječi i o infrastrukturnim projektima u Brčkom, stanju u obrazovanju kao i o kulturnim dešavanjima.

„Konstatovali smo da je ekonomska kriza usporila velike poslove u Brčkom, kao što je projekat „Vindija“, a bilo je riječi i o školovanju djece koja u Brčko dolaze iz susjednih općina. Zaključili smo da  Distrikt stvara dobre uslove za obrazovanje učenika iz Federacije BiH i Republike Srpske te da bi ove općine trebalo da participiraju u prevozu učenika“, zaključio je gradonačelnik Gavrić.