Povodom Međunarodnog dana solidarnosti gradonačelnik uputio poruku

20.12.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, povodom obilježavanja 20. decembra – Međunarodnog dana solidarnosti, uputio je iskrene poruke svim ljudima i građanima Brčko distrikta BiH.

Image for news
"Međunarodni dan solidarnosti podsjeća nas da bismo svakodnevno, svi zajedno, trebali razmišljati o onima kojima je pomoć najpotrebnija – siromašnima i bolesnima", kazao je dr. Domić, želeći upozoriti na nužnost solidarnosti posebno sa siromašnima pa sve do solidarnosti na svjetskom nivou.
Gradonačelnik je ukazao na potrebu da svi građani treba da učestvuju u akcijama solidarnosti koje podstiču građanske organizacije s područja Brčko distrikta BiH kako bi se uspješnije suočili sa svim izazovima i zajednički izgradili bolji svijet.
Međunarodni dan solidarnosti ustanovila je Organizacija ujedinjenih nacija 2006. godine kako bi istakla važnost solidarnosti posebno u uklanjanju siromaštva širom svijeta.
Ovu inicijativu je podstaknuo i utemeljivač solidarnosti Lech Walesa želeći ohrabriti plodnu raspravu o postizanju Milenijskih ciljeva.