Potpisano osam ugovora za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca

30.12.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić potpisao je danas osam ugovora za potpuno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Vojske Republike Srpske iz Brčko distrikta BiH.

Image for news

2013-12-30-Potpisani_ugovori1

"Ovaj program se u potpunosti uklapa u kontinuirane aktivnosti Vlade Brčko distrikta BiH u smislu jednog prijateljskog odnosa prema boračkim populacijama i stambenom zbrinjavanju iz sve tri vojne komponente", rekao je gradonačelnik Domić.
U pitanju su porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije Vojske Republike Srpske kojima su dodijeljena sredstva u iznosu koji se kreće od 28.000 KM do 60.000 KM zavisno o broju članova porodice. Ukupno za ove namjene iz budžeta Distrikta izdvojeno je oko 500.000 KM.

2013-12-30-Potpisani_ugovori3

Šefica resornog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Anđa Nikolić naglasila je da su kriteriji za dodjelu bili veoma strogi te je zbog toga zbrinuto samo osam porodica.
"S obzirom da ima još porodica koje je potrebno zbrinuti, nadam da ćemo i iduće godine nastaviti s ovim programom", dodala je Nikolićeva.
Vidno zadovoljstvo zbog odobrenih sredstava iskazala je Milka Cvijanović, udovica poginulog borca koja je, kako ističe, dobila krov nad glavom i raduje se što će uskoro završiti njen podstanarski način stanovanja.