Potpisani ugovori za obnovu stambenih objekata s područja Distrikta za 40 korisnika sredstava

21.11.2013. Danas su u Omladinskom domu u Brčkom gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dr. Anto Domić i šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH Rifet Mujanović  potpisali ugovore o obnovi stambenih objekata sa 40 korisnika, raseljenih lica i povratnika u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine započetih, a nezavršenih poslova u 2012. godini.

Vrijednost ovog programa je 280.097,00 KM, a korisnici su odabrani u programu obnove individualnih stambenih objekata raseljenih lica, i povratnika u Brčko distriktu BiH, a iznos pojedinačne donacije kreće se između pet i petnaest hiljada konvertibilnih maraka.

Image for news
2013-11-21-Potpisani_ugovori_za_sanaciju-2
U narednih nekoliko dana resorno Odjeljenje, u skladu sa usvojenim kriterijima, izboru kandidata po javnom pozivu za sanaciju oštećenih kuća rasporedit će odobrena sredstva za 40 korisnika koji su danas potpisali ugovore, a kojima će ista biti i uplaćena te imaju rok od šest mjeseci da sredstva utroše u skladu sa odobrenom namjenom. „Raspolažemo sa još dva miliona konvertibilnih maraka iz ovogodišnjeg budžeta  namijenjenih za stambene donacije što ćemo riješiti u narednih petnaest dana. Tu je još dodatnih 250.000 KM za integrisanje kroz izgradnju individualnih stambenih objekata, tako da će se utrošiti sav novac za ove namjene, osiguran iz budžeta za 2013. godinu“, objasnio je Mujanović.