Potpisani ugovori za obnovu stambenih jedinica


6.7.2012. Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH organizovalo je, u Domu kulture u Brčkom, potpisivanje ugovora sa 254 odabranih korisnika, po Programu pomoći obnove u ratu oštećenih i porušenih individualnih stambenih jedinica.

Image for news
Šef Odjeljenja Slavko Matanović istakao je da su sredstva za ovaj projekat osigurana u Budžetu Brčko distrikta BiH za 2012. godinu u iznosu od 2.900.000 KM te da se pojedinačna vrijednost donacije kreće od 1.400 do 27.000 KM.

2012-07-06-Potpisivanje_ugovora

"Za razliku od ranijih projekata slične prirode, u ovome se korisnicima isplaćuju novčana sredstva, čak i onima čija vrijednost donacije iznosi preko 10.000 KM, gdje je ranije isporučivan građevinski materijal", istakao je Matanović.
On je dodao da je Odjeljenje posebnu pažnju posvetilo formulaciji ugovora sa korisnicima gdje su postavljeni precizni rokovi i strogi uslovi za namjensko korištenje dodijeljenih novčanih sredstava.
"Ovaj projekat se ne završava danas, potpisivanjem ugovora, nego tek pošto se ekipe Odjeljenja uvjere na terenu da su svi uslovi ugovora ispoštovani. Obaveze korisnika su da u predviđenom roku od 3 mjeseca izvrše nabavku građevinskog materijala za izgradnju kuća", zaključio je Matanović.