Потписани уговори о додјели средстава грантова за невладин сектор

9.5.2013. Градоначелник Брчко дистрикта  БиХ др Анто Домић потписао је данас уговоре са 115 представника мјесних заједница, борачких и других невладиних удружења и организација који дјелују на подручју дистрикта и којима су додијељења средства предвиђена у буџету за фискалну 2013. годину за финансирање њихових активности.

Image for news

"У буџету за ову годину планиран је грант у износу од око милион конвертибилних марака за рад удружења која чине невладин сектор у Дистрикту. Брчко је локална заједница у којој је веома развијено цивилно друштво, а једини извор финансирања активности бројних удружења и организација је буџет", рекао је градоначелник Домић.

2013-05-09-Dodjela_grantova-2

Доктор Домић је истакао да би овај велики износ од милион конвертибилних марака, с обзиром на рад и ефекат појединих организација, за неке могао бити и већи.

"Тежимо побољшању пројеката с којим ове организације аплицирају за грантове Владе, али исто тако пооштрава се и контрола утрошка тих средстава јер стандарди који вриједе морају се поштовати како би се унаприједило цивилно друштво као и општи миље живота", нагласио је Домић.

2013-05-09-Dodjela_grantova-3

Предсједник Организације ратних војних инвалида Брчко дистрикта БиХ, Салих Делић је рекао да је за ратне војне инвалиде Брчко дистрикта БиХ додијељен грант од 30.000 КМ који је увећан за 10.000 КМ у односу на претходну годину, истичући приговор због тога што касни подјела грантова, а већину садржаја морају реализовати с почетка године.