Potpisani sporazumi sa općinama Pelagićevo i Srebrenik

14.6.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić potpisao je danas memorandume za provođenje infrastrukturnih projekata sa načelnikom općine Pelagićevo Simom Stakićem i načelnikom općine Srebrenik Mehmedom Bajrektarevićem.

Image for news

"Današnje potpisivanje memoranduma je nastavak programa koji Vlada Brčko distrikta BiH provodi već nekoliko godina, a koji ima za cilj povezivanje sa susjednim općinama. Sličan sporazum smo prije nekoliko dana potpisali i sa općinom Lopare i smatram da su ovakvi projekti od interesa i za Brčko distikt BiH, ali i za općine sa kojima nastojimo da razvijemo što bolju putnu komunikaciju", istakao je gradonačelnik Gavrić.

2012-06-14-Potpisani_sporazumi-2

Načelnik općine Pelagićevo Simo Stakić je zahvalio gradonačelniku i ostalim predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti distrikta sa kojima, kako je istakao, Pelagićevo ima izuzetno dobru saradnju. Stakić je rekao da je iz budžeta Distrikta za 650 metara dionice puta u Blaževcu u mjestu Poljaci izdvojeno 80.000 KM te da slijedi realizacija projekta u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Načelnik općine Srebrenik Mehmed Bajrektarević naglasio je da ovakvi projekti treba da posluže za primjer cijeloj državi i dodao da je za općinu Srebrenik od izuzetnog značaja povezivanje sa Brčko distriktom BiH.

Za rekonstrukciju puta Rašljani – Gornji Srebrenik iz budžeta Brčko distrikta BiH za ovu godinu izdvojeno je 70.000 KM.