Potpisan ugovor za izradu projekta zaobilaznice

11.10.2012. Šef Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Rifet Mujanović i predstavnica Konzorcija "IGH" iz Zagreba i "Geo puta" iz Banje Luke Mirjana Mašala-Buhin potpisali su danas u Gradskoj vijećnici Ugovor o pružanju usluga izrade projekta "Zaobilaznice oko Brčkog" u vrijednosti od 819.000 KM.

Image for news

2012-10-11-Potpisivanje_ugovora-2

Mujanović je istakao da je riječ o glavnom izvedbenom projektu te da je rok za realizaciju osam mjeseci. On je dodao će zaobilaznica u dužini od 19 kilometara povezati Distrikt od Gredica do Gorica te da će se na ovaj način rasteretiti centar grada kroz koji dnevno prođe oko 21.600 vozila.

"Molim građane da budu susretljivi i da korektno sarađuju sa projektantima. Nakon izrade izvedbenog projekta trebalo bi da započnu radovi što očekujemo za godinu dana", dodao je Mujanović.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić naglasio je da je riječ o najvećem projektu koji je do sada implementiran u Brčkom i izrazio nadu da će svi rokovi biti ispoštovani.

Direktorica Zavoda za projektovanje saobraćajnica "IGH" firme Mirjana Mašala-Buhin izrazila je zadovoljstvo zbog učešća u projektu i istakla da ova kompanija ima više od 60 godina iskustva rada na sličnim projektima.

"Sigurna sam da ćemo i ovaj posao obaviti vrlo efikasno jer smo do sada izgradili stotine kilometara puteva na prostoru bivše Jugoslavije", zaključila je Mašala-Buhin.