Potpisan Ugovor o sanaciji stambenih objekata za osam porodica romske populacije

11. 10. 2010. - Šefica Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH Branka Đurić-Žilić potpisala je Ugovor o sanaciji stambenih objekata kojim će biti zbrinuto osam porodica romske populacije na ovom području. Ukupna vrijednost ovog projekta je 126.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Ministarstva za ljudska prava Bosne i Hercegovine i Vlade Brčko distrikta BiH.

Image for news

"Vlada Brčko distrikta BiH je svojim učešćem u ovom projektu pokazala želju da se riješe stambena pitanja Roma u Brčko distriktu. Mislim da je Brčko distrikt BiH u ovom projektu prvi koji je počeo sa realizacijom. Radove će izvoditi firma "Papilon" iz Čelića, a završetak sanacija na objektima planiran je za 90 dana", kazala je Branka Đurić Žilić, šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH.

Prema njezinim riječima Vlada Brčko distrikta BiH će i 2011. godine raditi na projektu kako bi se i dalje rješavala stambena pitanja Roma u Brčko distriktu BiH.