Potpisan ugovor o podršci zajma za izgradnju zaobilaznice

16.2.2012. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić i direktor Predstavničkog ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) BiH Libor Krkoški potpisali su danas u gradskoj Vijećnici u Brčkom, Ugovor o podršci zajma i Projektni ugovor za izgradnju zaobilaznice oko Brčkog u vrijednosti od 28,5 miliona eura.

Image for news

 

- Današnji dan je veoma značajan za Brčko Distrikt BiH i izuzetno mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da potpišem ugovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, kojim ćemo konkretizirati priču oko izgradnje zaobilaznice, koja traje već duže vrijeme. U naredne tri godine Brčko će postati veliko gradilište, a namjeravamo da izgradnjom zaobilaznice naš grad bude privlačnije mjesto za investitore jer je kvalitetna infrastruktura veoma bitna za sve one koji će ulagati u Distrikt - istakao je gradonačelnik Miroslav Gavrić.

On je dodao da će se ovim projektom steći uslovi za otvaranje velikog broja radnih mjesta, kvalitetniji život građana, ali i za bolju saobraćajnu povezanost Distrikta sa susjednim gradovima i entitetima. Gradonačelnik Gavrić je zahvalio Evropskoj banci za obnovu i razvoj što je prepoznala Brčko Distrikt BiH kao zajednicu s kojom vrijedi sarađivati i koju treba podržati u velikim projektima.

Direktor Predstavničkog ureda Evropske banke za obnovu i razvoj BiH Libor Krkoški je izrazio nadu da će implementacija projekta izgradnje zaobilaznice biti brza i efikasna jer će se, kako je naveo, pozitivni efekti osjetiti tek po završetku radova. Gosp. Krkoški je zahvalio gradonačelniku Brčko Distrikta BiH i njegovim saradnicima te zaposlenima u Evropskoj banci za obnovu i razvoj BiH na veoma kvalitetnoj saradnji i izrazio nadu da će, na osnovu dobrih iskustava u ovome, Brčko Distrikt BiH i EBRD biti partneri u još mnogo projekata.

2012-02-16-Potpisivanje_ugovora-zajednicka

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko Distrikta BiH te predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj.