Potpisan Memorandum o razumijevanju općina prekograničnih regija "Drina–Sava"

5.2.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić potpisao je danas u Brčkom Memorandum s načelnicima općina iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske o razumijevanju općina prekogranične regije "Drina–Sava" u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Image for news

Uz postojeći potencijal i dobru organizaciju ova prekogranična regija je u mogućnosti konkurisati za sredstva druge faze pretpristupnih fondova EU.

"Razmjenom iskustava dosadašnje prakse usljed ekonomske krize koja je uzela velike zamahe u prilici smo da zajednički djelujemo u kreiranju programa koji će podstaknuti zapošljavanje", istakao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

2013-03-06-Prekogranicna_saradnja-Drina-2

Cilj potpisivanja ovog Memoranduma je promocija međusobnog razumijevanja i zajedničke saradnje između zainteresovanih strana kao i regionalno vlasništvo nad aktivnostima koje će biti preduzete u funkciji održivog ekonomskog rasta prekogranične regije "Drina–Sava". Pored toga, ova saradnja je i dobra prilika za poboljšanje ukupnih odnosa u regiji.