Posjeta ambasadora Italije

27.11.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH  dr. Anto Domić primio je danas u nastupnu posjetu  ambasadora Italije u Bosni i Hercegovini Ruggera Corriasa, koga je tokom razgovora upoznao sa specifičnostima ove lokalne zajednice na ekonomskim, kulturnim i drugim poljima.

Image for news

2013-11-27-Ambasador_Italije_u_posjeti_gradonacelniku-1

Ambasador Corrias je zahvalio gradonačelniku na prijemu te su razmatrane mogućnosti za potencijalne strane investitore u Brčkom,  s  osvrtom na Italiju i njen doprinos kada je u pitanju BiH kako po pitanju doprinosa stabilizaciji stanja tako i praćenju razvoja ove zemlje.

Razgovarano je  o  mogućim vidovima saradnje između Brčko distrikta BiH i Italije u području ekonomskog razvoja, a posebno realizovanja značajnih infrastrukturnih projekata kao što su naprimjer projekti: zaobilaznica oko grada, obnova plovnog puta rijeke Save i  revitalizacija Luke, izgradnja zgrade Policije u Brčkom te rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i projekta otpadnih voda.

Dosadašnji odnosi su ocijenjeni kao izuzetno dobri, ali je, također, iskazana potreba za daljnjim unapređenjem kako bi se već početkom sljedeće godine izvjesni vid saradnje i ostvario.

Gradonačelnik Domić je na kraju sastanka ambasadoru Coriassu uručio prigodan poklon kao simbol Brčko distrikta BiH.