Pokrenuti privredu u Brčko distriktu BiH

30.11.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sastao se danas u svom kabinetu sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH. Na sastanku je razgovarano o modelima i načinima buduće saradnje.

Image for news

Gradonačelnik Anto Domić istakao je da je neophodno zajedničkom saradnjom Vlade i važnih institucija i udruženja pokrenuti Brčko distrikt BiH u privrednom smislu.

"Ovo je prvi sastanak s Udruženjem poslodavaca na kojem smo razmijenili iskustva, ali i probleme. Usaglasili smo se da je jedan od ključnih problema u razvoju Distrikta korupcija, koja izjeda naše društvo i predstavlja veliku prepreku poslodavcima u realizaciji projekata", istakao je gradonačelnik Domić i dodao da se samo zajedničkim naporima, uz sva raspoloživa sredstva, ova pojava može iskorijeniti iz društva.

On je naglasio da je na sastanku dogovoreno zajedničko osmišljavanje projekata i ciljeva kao i redovni mjesečni sastanci na kojima će biti razgovarano o završenim poslovima i planovima za nove.

Dr. Domić je istakao da je jučerašnje imenovanje članova Vlade imalo za cilj da u što kraćem roku Vlada krene s radom u punom kapacitetu i usvoji budžet s ciljem otklanjanja navedenih problema.

Predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH Ševal Suljkanović izrazio je spremnost ovog udruženja za saradnju s Vladom Brčko distrikta BiH.

"Udruženje poslodavaca je okosnica za stvaranje boljeg poslovnog ambijenta u Brčko distriktu BiH u saradnji s Vladom i drugim udruženjima. Nadam se da ćemo intenzivnijim kontaktima rješavati zajedničke interese kako bismo pospješili zapošljavanje i nove investicije u našem gradu", zaključio je Suljkanović.