Pokrenuta inicijativa za uređenje zapuštenih prostora Zanatskog centra u Brčkom

25.3.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je danas u Gradskoj vijećnici vlasnike i zakupce poslovnih prostora u Zanatskom centru u Brčkom, koji su upoznali gradonačelnika sa poražavajućim stanjem po pitanju održavanja tog dijela grada, te su iskazali svoju zabrinutost da će ovakvi problemi u budućnosti dovesti do gašenja njihovih uslužnih djelatnosti. Na ovom sastanku su još prisustvovali i šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Brčko distrikta BiH Mustafa Nuković, te šefovi Vladinih odjeljenja za javne i komunalne poslove Svjetlana Čivčić i Amir Trobradović.

Image for news
Naime, svega nekoliko metara od zgrade Vijećnice, u samom srcu grada, postoji ogroman problem sa nakupinama smeća, različitih insekata, žohara i drugih nametnika.
Ovakvi uslovi zasigurno predstavljaju veliku prepreku vlasnicima lokala za obavljanje njihovih djelatnosti, stoga su zatražili pomoć predstavnika vlasti Distrikta u rješavanju tog problema jer su sva ranija nastojanja da se nešto preduzme bila bezuspješna.
Jasmina Fazlić, vlasnica jednog od oko 80 lokala koji se nalaze u ovoj zoni grada, naglašava da su od gradonačelnika tražili pomoć u smislu osiguranja čišćenja tih javnih površina, popravku stepeništa, ograda, uspostavljanje adekvatne rasvjete. Ona je pritom istakla kako prevladava dojam kao da taj prostor ne pripada Distriktu i građanima ovog grada.
2013-03-26-Pokretanje_inicijative_za_uredjenje-ZC-1
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić podržao je ove zahtjeve za uređenje javnih površina Zanatskog centra. Također, on je ukazao na neophodne procedure koje je potrebno provesti, te je istakao da će Skupštini Brčko distrikta BiH biti upućen prijedlog za izdvajanje sredstava u iznosu od 50.000 konvertibilnih maraka da se već u ovoj godini započnu spomenute radnje.