Почели "Двадесет осми сусрети позоришта БиХ" у Брчком


18.11.2011. Пред препуном салом Дома културе у Брчком "Двадесет осме сусрете позоришта БиХ" отворио је градоначелник Брчко дистрикта БиХ др Мирослав Гаврић.

Image for news
Наглашавајући значај овог културног догађаја, градоначелник је констатовао да се и ове, као и претходних година, тражи карта више и истовремено је позвао све љубитеље позоришта да у наредним данима погледају представе али и пратећи програм овогодишњих сусрета. Потом је публика гледала представу "Отац на службеном путу" Атељеа 212 из Београда у режији Оливера Фрљића. Вечерас ће се публици представити Градско драмско казалиште „Гавела“ из Загреба са представом "Носи нас ријека" у режији Крешимира Доленчића. На овогодишњим сусретима, који се одржавају под мотом "Најбоље за публику", Брчацима ће да се представи укупно осам позоришних кућа из Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.

2011-11-18-Otvoreni_pozoriste_susreti2

У оквиру пратећег програма "Двадесет осмих сусрета позоришта БиХ" у Градској галерији у Брчком уприличена је позоришно-документарна изложба "Иво Андрић на позоришним сценама" аутора Срђана Вукадиновића. Изложбу је отворио академик Џевад Карахасан а присутнима се обратио и градоначелник Брчко дистрикта Мирослав Гаврић.

2011-11-18-Otvoreni_pozoriste_susreti1