Počela isplata jednokratne pomoći radnicima koji su zbog ratnih dejstava ostali bez posla


18.4.2011. Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, dr. Admir Čandić najavio je početak isplate jednokratne novčane pomoći radnicima koji su u periodu od 1992. do 1995. godine ostali bez posla na području Bosne i Hercegovine, a imaju prebivalište u Brčko distriktu BiH. Ovoj kategoriji stanovništva, 808 lica, sa konačne liste korisnika posredstvom triju banaka bit će isplaćeno 3.360 KM po korisniku.

Image for news
Šef Pododjeljenja za socijalnu zaštitu Nataša Stevanović je rekla da je novac prebačen u banke te da će lica sa konačne liste korisnika čije prezime počinje slovima od A do J moći podići svoj novac u Hipo Alpe Adria banci, korisnici sa početnim slovom prezimena od J do P bit će isplaćeni u Pavlović internacional banci, a lica čije prezime počinje slovima od P do Ž svoja sredstva preuzet će u Privrednoj banci Sarajevo.

Dr. Čandić kao i predsjednik Udruženja „Glas radnika“ Hajrudin Mujačić su izrazili zadovoljstvo što je ovaj dugi proces okončan i sredstva konačno operativna za njegove korisnike.