Otvoreno klizalište na Blatuši

28.12.2013. Na stadionu malih sportova “Blatuša” u subotu  je u  organizaciji JP „Komunalno Brčko“, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, otvoreno prvo brčansko klizalište na vještačkom ledu.  Tom prilikom klizalište je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, ističući da će svi ljubitelji u naredna dva mjeseca moći uživati u zimskim radostima na ledu.

Image for news
„Predvidjeli smo da se tokom zimskih mjeseci otvori klizalište na ovom prelijepom objektu koji smo ove godine renovirali i pustili u pogon. Kao rijetko koji grad imamo izvrsnu priliku  i mogućnost naročito za naše najmlađe da mogu doći i uživati u klizanju. To su Brčaci zaslužili i ja kao gradonačelnik nisam imao izbora osim da im tu želju i ispunim“, kazao je gradonačelnik Domić.

2013-12-30-Otvoreno_klizaliste2

On je dodao da su procedure provedene u skladu sa zakonom i sa JP „Komunalno Brčko“ sklopljen je  ugovor te su oni dizajnirali čitav ovaj posao.
Ledena površina na kojoj se kliže je 12,5  puta 25 metara, kapaciteta 80 osoba istovremeno, a osigurano je regulisanje i kontrola ulazaka i izlazaka na ledenu površinu. Prvog dana klizalište je besplatno te će biti otvoreno svakog narednog dana do kraja februara i to u periodu od 9.00 do 22.00 sata.