Otvoreni 29. susreti pozorišta Brčko distrikta BiH

16.11.2012. Predstavom "Grebanje ili Kako se ubila moja baka" u izvođenju Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice sinoć su u Domu kulture u Brčkom svečano otvoreni Dvadeset deveti susreti pozorišta Brčko distrikta BiH.

Image for news

Susrete je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić koji je istakao da je ove godine ova manifestacija organizovana nešto skromnije, ali i izrazio uvjerenje da to neće uticati na kvalitet pozorišnih igara. Gavrić je još jednom istakao značaj ove manifestacije koja predstavlja svojevrsnu promociju Brčkog kao grada kulture u kojem će se narednih dana okupiti najbolji glumci iz zemlje i okruženja.

Na sceni u Brčkom predstavit će se osam takmičarskih predstava iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Večeras će se pred brčanskom publikom predstaviti Gradsko pozorište Podgorica sa predstavom "Sedam dana" u režiji Alise Stojanović.

2012-11-15-Otvoreni_29_susreti_pozorista-2

U Gradskoj galeriji sinoć je otvoren i prateći program Susreta pozorišno dokumentarnom izložbom "Alija Isaković na teatarskim scenama". Prisutnima u galeriji obratio se autor izložbe Srđan Vukadinović, a prateći program otvorio je gradonačelnik Miroslav Gavrić.