Otvorena izložba slika "Brčanski rukopisi"

15.3.2013. Posljednji od događaja u okviru obilježavanja trinaeste godišnjice Brčko distrikta BiH jeste izložba slika "Brčanski rukopisi" koja je sinoć otvorena u prostorijama Galerije "Likum" u Brčkom.

Image for news

Svoje likovne radove izložilo je deset renomiranih brčanskih slikara sa preko trideset radova od kojih većina sudjeluje na brojnim međunarodnim likovnim kolonijama i izložbama.

2013-03-18-Izlozba_slika-3

Prisutne ljubitelje ove vrste umjetnosti pozdravili su Zvonimir Marić i akademski slikar Nenad Nestorović, a izložbu je otvorio šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta BiH Aleksandar Đurić. On je istakao da ova izložba predstavlja krunu stvaralaštva brčanskih autora koji su svojim kreativnim radom doprinijeli da Distrikt u završnom dijelu obilježavanja 13. godišnjice ima ovakvu izložbu kao nezaobilazan dio vrijedan predstavljanja.

2013-03-18-Izlozba_slika-4

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika "Likum" Zvonimir Marić istakao je da sam naziv izložbe ukazuje na izbor likovnog izraza autora da u svom "Brčanskom rukopisu" uz potpunu likovnu slobodu naslika svoju umjetničku poruku kao kulturni simbol.

Izložba je otvorena narednih petnaest dana, a posjetioci ove likovne radove mogu pogledati u prostorijama ULJUB-a svakim radnim danom od 08.00 do 16.00 sati.