Otvorena izložba Aida Rifatbegovića u gradskoj Galeriji

7.3.2011. Izložbu umjetničkih radova brčanskog umjetnika Aida Rifatbegovića, koju je upriličila Vlada Brčko distrikta BiH, otvorio je u gradskoj Galeriji gradonačelnik, dr. Dragan  Pajić.

Image for news

Ovaj afirmisani umjetnik Brčacima se predstavio radovima sa kojima je učestvovao i pobijedio  na nagradnim  konkursima za zvanične suvenire  gradova i općina u  BiH. Ovom prilikom Rifatbegović je predstavio i suvenir koji je posvetio svom  rodnom gradu, koji je nakon izložbe poklonio predstavnicima vlasti u nadi da će to da inicira određene projekte u cilju da Brčko dobije svoj vizuelni identitet kroz taj jedan zvanični suvenir.

2011-03-07-Izlozba_Aida_Rifatbegovica-1

Rifatbegović koristi drvo kao osnovni materijal za svoje radove, jer mu  je drvo inspirativan materijal koji odiše i zrači svojom toplinom  i prirodnošću, te da najbolje priče priča preko drveta, ali je naglasio da u svom radu koristi i kombinacije ostalih materijala. Djela ovog umjetnika se mogu nabaviti u Sarajevu, ali  uskoro će se i u našem  gradu moći kupiti, kao i cijeli asortiman brčanskih suvenira. Rifatbegović  se svojim umjetničkim djelima  predstavio kako u BiH tako i na sajmu Ekspo u Šangaju, u Kini,  gdje je predstavljao BiH. Ovaj svestrani umjetnik  djeluje na više polja, odnosno bavi se još i dizajnom, radi na Akademiji likovnih umjetnosti  u Sarajevu, a iza sebe ima i  četiri pobjede na javnim konkursima. Veliki broj ljubitelja likovne umjetnosti prisustvovao je otvaranju ove izložbe koja će i narednih deset dana biti dostupna svim poštovaocima umjetnosti.