Otvoren poziv za učešće u programu "Humanity in action"

Fondacija Humanost u akciji BiH otvorila je poziv za stipendiranje studenata u jednomjesečnim programima o ljudskim pravima u Berlinu, Kopenhagenu i Amsterdamu.

Image for news

Fondacija Humanost u akciji BiH je dio neprofitne međunarodne organizacije "Humanity in action" (HIA) koja od svog osnivanja 1997. godine pomaže razvoju mladih lidera posvećenih zaštiti ljudskog dostojanstva i prava manjina.

U skladu s tim HIA svake godine organizuje edukacijske programe u Holandiji, Njemačkoj, Poljskoj, Danskoj i Francuskoj na kojima učeštvuje preko 140 studenata iz različitih dijelova svijeta. Programi između ostalog imaju za cilj stvaranje osjećaja moralne odgovornosti za zaštitu ljudskih prava i prava manjina u generaciji novih društvenih, kulturnih i političkih lidera, a sami učesnici se biraju na osnovu izvanrednih akademskih postignuća i iskazane posvećenosti ljudskim pravima.

Fondacija Humanost u akciji BiH i ove godine poziva sve bosanskohercegovačke studente i one koji su u posljednjih godinu dana stekli visokoškolsko obrazovanje da se prijave za stipendiranje učešća u HIA programima u Berlinu, Amesterdamu i Kopenhagenu. Programi će trajati od 01. juna do 01. jula 2013. godine, a rok za apliciranje je 17. februar i ono se može izvršiti putem web stranice: http://www.humanityinaction.org/pages/92-main.

 

  • Kontakt podaci:
  •  Soraja Zagić
  • Humanost u akciji BiH
  • +387 33 218 281