Otvoren Deseti jubilarni međunarodni sajam privrede "Brčko 2011"


16.11.2011. U organizaciji Privredne komore Brčko Distrikta BiH, a uz podršku Vlade Brčko Distrikta BiH, u prostorijama firme "Masterwood Simić" svečano je otvoren Deseti jubilarni međunarodni sajam privrede "Brčko 2011". Na sajamskom prostoru površine 1700 kvadratnih metara svoje usluge i proizvode predstavit će oko 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju.

Image for news
Deseti jubilarni međunarodni sajam privrede "Brčko 2011" svečano je otvorio gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić. On je istakao da se na ovaj način najbolje prezentira Brčko Distrikt BiH i izrazio nadu da će, s ciljem jačanja privrednog ambijenta i povećanja stope zaposlenosti, tokom trajanja sajma u naredna četiri dana, biti uspostavljeni novi kontakti i sklopljeni značajni ugovori.
- Zadovoljan sam onim što sam vidio na današnjem Sajmu i smatram da smo napravili nešto što dolikuje deceniji postojanja sajamskih aktivnosti u Brčko Distriktu BiH, istakao je gradonačelnik Gavrić.

2011-11-16-Otvoren_sajam1

Predsjednik Privredne komore Brčko Distrikta BiH Radoslav Subotić naglasio je da je, uprkos recesiji, ovogodišnji sajam bolji nego prethodnih godina. On se zahvalio svima koji su doprinijeli organizaciji kao i onima koji su uzeli učešće na ovogodišnjem sajmu i pozvao sve građane Distrikta da posjete sajamski prostor.
Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić naglasio je da je pozitivno iznenađen velikim brojem izlagača i istakao da je Sajam privrede pozitivan primjer promocije privrednih mogućnosti Distrikta.

2011-11-16-Otvoren_sajam2

Prilikom ceremonije otvaranja Sajma prisutnima su se obratili i predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić, potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović i ministar pravde Federacije BiH Zoran Mikulić. Organizatori su istakli da je podrška entiteta Sajmu privrede u Brčkom od velikog značaja i izrazili nadu da će Brčko Distrikt BiH u budućnosti biti dio entitetskih privrednih projekata.