Otvoren 11. međunarodni sajam privrede "Brčko 2012"

16.11.2012. U organizaciji Privredne komore Distrikta pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH u Brčkom je danas otvoren 11. međunarodni sajam privrede na kojem učestvuje 150 izlagača iz Njemačke, Francuske, Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine na oko 3.000 kvadratnih metara zatvorenog i 5.000 otvorenog prostora.

Image for news

2012-11-16-Otvoren_11_Medjunarodni_Sajam-2

Na svečanosti povodom otvaranja sajma prisutnima se obratio predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH Sead Slomić, jedan od začetnika lokalne privredne komore i ugledni privrednik iz Brčkog Tomislav Antunović te predstavnik STUDEN&CO HOLDING-a.

2012-11-16-Otvoren_11_Medjunarodni_Sajam-3

Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić koji je istakao značaj ove manifestacije i izrazio nadu da će u narednim danima biti ostvareni brojni poslovni kontakti koji će doprinijeti budućem razvoju domaćih i inostranih firmi i stvaranju još boljeg ambijenta u Brčko distriktu BiH za realizaciju novih poslovnih inicijativa i zapošljavanje građana.

2012-11-16-Otvoren_11_Medjunarodni_Sajam-4

Ovogodišnji sajam održava se u halama JP "Luka Brčko" u centru grada, a ulaz je za sve posjetioce, kao i prethodnih godina, besplatan.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH je prije svečanog otvaranja, u prostorijama Gradske vijećnice, upriličio prijem za istaknute privrednike, goste i organizatore Sajma.