Окончан међународни пројекат у Четвртој основној школи

9.3.2011. Ученици и професори Четврте основне школе из Брчког заједно са гостима из основних школа из Пуле (Република Хрватска) и Домжала (Република Словенија) окончали су пројекат под називом „Устрајмо“ и завршно процјењивање његове вриједности уприличили су у Хотелу „Гранд Посавина“.

Image for news

Тема овог пројекта била је како се носити са сукобима и како их ријешити на терену, а рађен је под патронатом Мултикултурталног вијећа са сједиштем у Бечу, те уз финансијску помоћ Ерсте фондације. Ради се о једној европској пракси која се проширила посљедњих година и на земље Балкана, рекао је директор Четврте основне школе Спасоје Радоњић. Он је изразио задовољство што је и школа којом он управља на конкурсу за овај пројекат испунила постављене критеријуме и изборила учешће са много опремљенијим школама из развијених земаља. Сарадња са школама из Хрватске из Словеније са којима су сврстани у пројекту је била врло успјешна и дјеца су се одлично међусобно слагала и успоставила присна пријатељства, закључио је Радоњић.

Своје задовољство пројектом и сарадњом са Четвртом основном школом изразиле су и координаторке пројекта Весна Потон Дождон из Пуле и Ирена Лапание из Домжала. Оне су поред успјешно завршеног пројекта посебно истакле као његову драгоцјеност новостечена пријатељства међу ученицима три школе, која трају и по окончању пројекта.