Održani seminari za nastavnike i profesore iz Brčkog

13.1.2012. U organizaciji Pedagoške institucije u Brčkom je tokom zimskog raspusta, održano niz stručnih seminara za nastavnike i profesore.

Image for news
Danas će biti održana posljednja dva predavanja u ovom ciklusu. Predavanje će, u prostorijama Pedagoške institucije, za profesore hrvatskog jezika i književnosti održati savjetnice Tihana Radojčić i Tamara Zadravec iz Agencije za vaspitanje i obrazovanje iz Zagreba, a profesori bosanskog jezika i književnost imat će priliku da slušaju predavanje prof. dr. Seada Nazibegovića iz Tuzle. Juče je za profesore srpskog jezika i književnosti predavanje održao prof. dr. Miloš Kovačević iz Beograda.
Direktorica Pedagoške institucije Zora Pajkanović istakla je da je uspješno realizovano šest planiranih stručnih seminara te da su predavanja korisna za sve nastavnike, profesore i druge učesnike.
Osim uglednih predavača iz drugih gradova seminare su održali i predavači iz Brčkog. Veoma uspješan bio je seminar koji su logopedi Sanela Kladnjaković, Maida Džuzdanović, Jasmina Kasumović i Osman Hadžić održali za nastavnike razredne nastave koji u svojim matičnim školama nemaju zaposlenog logopeda a imaju potrebu za njim, kao i seminar za nastavnike njemačkog jezika koji je vodila profesorica Tanja Pavlović.
– Ovo je bila dobra prilika za razmjenu iskustava – istakla je Pajkanovićeva. Ona je dodala da su svi seminari održani s ciljem individualnog i kolektivnog stručnog usavršavanja nastavnog osoblja.
Učesnici će nakon odslušanog seminara dobiti potvrde o učešću.