Održana 41. redovna sjednica Vlade

4.7.2018. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 41. redovnom zasjedanju Nacrt Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate. Ovaj zakon bit će upućen u dalju skupštinsku proceduru.

Image for news

Nakon duže rasprave o Nacrtu Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o javnoj imovini u Brčko distriktu BiH koji je predložio Ured za upravljanje javnom imovinom, članovi Vlade usvojili su zaključak kojim se daje zaduženje Uredu za upravljanje javnom imovinom, Zakonodavnom uredu, Pravobranilaštvu i Direkciji za finansije Brčko distrikta BiH da amandmane na Zakon koje je uložio šef Odjeljenja za javnu sigurnost kroz zakonom propisanu proceduru uvrste u prijedlog izmjena Zakona te da isti, uz sve saglasnosti, dostave na naredno zasjedanje Vlade Brčko distrikta BiH.

Direktorica Dijana Glišić objasnila je da se izmjene koje je dostavio Ured za upravljanje javnom imovinom tiču zakupa javnih površina u svrhu postavljanja objekata privremenog karaktera.

"Izmjene koje su amandmanima predložene na samoj sjednici Vlade odnose se na mogućnost produženja zakupa poslovnog prostora na duži period onim zakupcima koji su u ranijem periodu redovno izmirivali obaveze prema ugovoru o zakupu", objasnila je Dijana Glišić.