Održana treća redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

15.1.2013. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na trećem redovnom zasjedanju Nacrt Odluke o odobravanju isplata dodatka na platu. Direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH Mato Lučić istakao je da se sredstva iz ove odluke koriste u skladu s Odlukom o privremenom finansiranju te da su isplate po ovom osnovu vršene u skladu s budžetom Brčko distrikta BiH za 2012. godinu, a riječ je o dodacima na platu za zdravstvene radnike, zaposlene u obrazovanju i inspektore.

Image for news

Vlada Brčko distrikta BiH donijela je zaključak kojim je povukla s dnevnog reda Smjernice za izradu nacrta zakona o mladima Brčko distrikta BiH zbog nedovoljno dostavljenih  informacija. Zaključkom je istaknuto da se zadužuju svi šefovi odjeljenja da kod izrade smjernica za zakone postupaju u skladu s pravilima propisanim Pravilnikom za izradu zakona.

Članovi Vlade usvojili su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o registraciji i prenosu papira od vrijednosti kao i Smjernice za izradu nacrta odluke o dopuni Odluke o utvrđivanju računovodstvene politike za budžetske korisnike i Trezor Brčko distrikta BiH.

Članovi Vlade usvojili su Nacrt Odluke o davanju saglasnosti Vijeću za socijalno uključivanje za rad na izradi situacione analize stanja socijalno-političkih mjera i aktivnosti Brčko distrikta BiH. Nataša Stevanović, šef Pododjeljenja za socijalnu zaštitu istakla je da je imenovana radna grupa koju čine predstavnici nekoliko odjeljenja Vlade te nevladinih organizacija. Stevanovićeva je istakla da će spomenuto vijeće raditi na izradi strategije, odnosno politika socijalnog uključivanja u Brčko distriktu BiH za period 2013–2017. godina.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Nacrt Odluke o imenovanju predstavnika Vlade u Ekonomsko-socijalno vijeće Brčko distrikta BiH te Nacrt Odluke o formiranju tima za implementaciju projekta "Zaobilaznica oko grada Brčko".

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH usvojili su Nacrt Odluke o prijedlogu kontakt osobe za pitanja PFP SOFA-e i NATO SOFA-e.

Riječ je o sporazumima kojima se reguliše položaj NATO snaga u zemljama NATO sporazuma i Sporazuma partnerstva za mir. Predstavnik Vlade Brčko distrikta BiH zaprimat će pitanja i informacije u redovnim ili vanrednim situacijama, koordinirati provođenje edukativnih sadržaja, konsultovati se sa ekspertnim timom i dr.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Informacije o sticanju nekretnina bez naknade, označene kao k.č. broj 2454/2,  k.č. broj 568 i k.č. broj 572/3 KO Bijela.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Izvod iz tonskog zapisa sa 2. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH.