Održana Svečana akademija povodom Međunarodnog dana učitelja

5. 10. 2010. -  U organizaciji Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH u Domu kulture upriličena je Svečana akademija povodom Međunarodnog dana učitelja.

Na Svečanoj akademiji predstavljeni su stvaralački radovi učenika osnovnih i srednjih škola iz Brčko distrikta, te uspjeha nastavnika i profesora.

Image for news

Pred punom salom Doma kulture prisutnima se obratio šef  Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Rizo Čivić i zaželio svim učiteljima sretan Međunarodni dan učitelja, te istakao da se ovaj dan obilježava jer su se učitelji u svijetu izborili za rješavanje svog statusa u društvu. Prosvjetnim radnicima je čestitke uputio i Gerhard Sontheim iz Ureda OHR-a Brčko distrikta BiH.

Na Svečanoj akademiji nastupio je Hor Jevreja sa operom „Nabuko“ iz Gimnazije „Vaso Pelagić“, djeca iz vrtića "Naša djeca", kao i učenici iz brčanskih osnovnih i srednjih škola sa recitacijama.

Akademija je svečano završena muzikom i pjesmom orkestra iz Gimnazije "Vaso Pelagić" koji su inače ovogodišnji pobjednici  na takmičenju orkestara u Brčko distriktu BiH.