Održana smotra folklora u Krepšiću


19.9. 2011. Srpsko kulturno umjetničko društvo «Krepšić» iz Krepšića kod Brčkog bilo je domaćin Treće smotre izvornog stvaralaštva, na kojoj je nastupilo preko 450 učesnika u 14 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Austrije, Srbije i Hrvatske.

Image for news

Otvarajući ovu manifestaciju gradonačelnik Brčko distrikta BiH Miroslav Gavrić je izrazio divljenje SPKD “Prosvjeta” iz Krepšića, koje istrajava da kroz smotru izvornog stvaralaštva i običaja sačuva od zaborava sve tradicionalne vrijednosti stanovništva u Posavini. On je istakao da ovakva druženja jačaju saradnju među svim  narodima, ne samo u BiH i regionu, već i u dijaspori.

2011-09-20-Smotra_folklora_Krepsic1

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” Krepšić Nenad Bajunović, pozdravljajući nekoliko stotina ljubitelja folklora, rekao je da bi bilo teško organizovati smotru folklora da nije podrške Vlade, odnosno njenog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

“Pored očuvanja tradicije, ovo je takođe dobar način da nam se djeca sklone sa ulice, da putuju i upoznaju nove prijatelje”, rekao je Bajunović.

Na ovoj kulturnoj manifestaciji predstavljena je sva raskoš tradicionalnog amaterskog stvaralaštva naših prostora, ali i regiona, te upriličeno još jedno nezaboravno druženje ljubitelja folklora.