Održana radionica za roditelje u okviru projekta za djecu iz materijalno neosiguranih porodica

24.9.2012. U okviru projekta "Podrška djeci iz materijalno neosiguranih porodica" danas je u područnoj školi IX. osnovne škole na Prutačama održana radionica za roditelje na kojoj su prezentovani osnovni ciljevi spomenutog projekta.

Image for news

Radionica_za_roditelje_neobezbjedjene_djece-2

Istaknuto je da je cilj u okviru produženog boravka u područnoj Osnovnoj školi na Prutačama, uz pomoć stručnog tima, kreirati kvalitetan i kontinuiran pristup u radu sa djecom romske nacionalnosti kao i sa djecom iz izbjegličkih porodica.

Šefica Pododjeljenja za osnovno obrazovanje Mara Matkić istakla je da je do sada već osiguran i adaptiran prostor za rad, kao i neophodna didaktička i tehnička oprema.

"To podrazumijeva čajnu kuhinju, TV i DVD, digitalni fotoaparat te didaktički materijal za rad likovne radionice", istakla je Matkićeva.

Ona je dodala da će se rad u produženom boravku odvijati svakodnevno u trajanju od po dva sata gdje će biti omogućeno organizovanje različitih sekcija kao i dopunske nastave sa posebnim naglaskom na rad na opismenjavanju.

Radionica_za_roditelje_neobezbjedjene_djece-3

"Planirano je i održavanje tri jednodnevne radionice za svih 88 učenika koji pohađaju školu na Prutačama o temama koje su značajne za njihov pravilan rast i razvoj kao i održavanje radionica za nastavnike. Za učenike će biti osiguran i zdravstveni pregled, a s ciljem promocije projektnih rezultata, za kraj implementacije projekta predviđena je priredba putem koje će se predstaviti radovi učenika, dodijeliti diplome za učešće u aktivnostima, te na ovaj način motivisati učenike i njihove roditelje da se ubuduće što više uključe u rad škole", zaključila je Matkićeva.

Projekat "Podrška djeci iz materijalno neosiguranih porodica" se provodi pod pokroviteljstvom UNICEF-a, a u saradnji Kabineta gradonačelnika, Odjeljenja za obrazovanje, Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge i nekoliko nevladinih organizacija.

Radionica_za_roditelje_neobezbjedjene_djece-4