Održana prva redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

18.12.2012. Vlada Brčko distrikta BiH održala je prvu redovnu sjednicu na kojoj je razgovarano o metodologiji rada Vlade u narednom periodu. Članovi Vlade upoznati su s osnovnim principima i načinima rada ove institucije, a zaključeno je da je, zbog tehničkih nedostataka, potrebno izmijeniti Poslovnik o radu Vlade Brčko distrikta BiH.

Image for news

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić istakao je da šefovi odjeljenja moraju preuzeti odgovornost u skladu sa zakonom te da se na dnevni red sjednice Vlade mogu kandidovati one tačke koje su u nadležnosti Vlade, bez nepotrebnog opterećivanja pitanjima koja se mogu riješiti na nivou odjeljenja.

On je dodao da administracija nije učinkovita te da su zbog toga preduzete određene mjere u smislu redovnog dolaska na posao zaposlenika i poštovanja radnog vremena.

" Izdao sam nalog da se donese odluka kojom će biti opomenuti svi koji su kasnili na posao u proteklom periodu, a koja će biti javno objavljenja. Također, Sektor za informacione tehnologije će ukinuti nepotrebno korištenje interneta jer je dolazilo do zagušenja internog sistema koji se bavi obradom dokumenata u Vladi", dodao je Domić.

Na današnjoj sjednici prezentovano je trenutno stanje kapitalnih projekata kao i problemi u funkcionisanju Odjeljenja za komunalne poslove.

Gradonačelnik Anto Domić istakao je da je neophodno u svim odjeljenjima pokrenuti nerealizovana sredstva izdvojena za kapitalne projekte.

Na sjednici je, također, zaključeno da će članovi Vlade funkcionisati timski s ciljem rješavanja što većeg broja problema te da je neophodna bolja koordinacija između Vladinih odjeljenja.

Prva vanredna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH, na kojoj će članovi Vlade razmatrati prijedlog Odluke o privremenom finansiranju odjeljenja i institucija Brčko distrikta BiH za period od 1. januara do 31. marta 2013. godine, zakazana je za sutra.