Održana peta vanredna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

8.2.2013. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na petom vanrednom zasjedanju Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o usvajanju programa i troškovnika obilježavanja trinaeste godišnjice osnivanja Brčko distrikta BiH.

Image for news

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić istaknuo je neke od izmjena u organizaciji i troškovima u odnosu na prethodne godine.

Većina sadržaja je u organizaciji preduzeća i firmi iz Brčkog koje mogu dati izvjesnu vrstu podrške. Ove godine bit će više sportskih i kulturnih događaja, a ukupni troškovi znatno smanjeni. Za cjelokupnu organizaciju proslave izdvojit će se oko 250.000 konvertibilnih maraka. Organizacija koncerta iznosit će 48.000 konvertibilnih maraka, a nastupat će grupa Prljavo kazalište.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Programa utroška sredstava tekućih grantova Kabineta gradonačelnika za period od 1. 1. do 31. 3. 2013. godine.

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH donijeli su zaključak o neprihvatanju prijedloga Memoranduma o razumijevanju između evropske organizacije za javno pravo sa sjedištem u Atini, Republika Grčka.

2013-02-08-5_vanredna_sjednica_Vlade-2

Cvijeta Tanasić, šefica Odjeljenja za javni registar pojasnila je da niko u Vladi nije smatrao da postoji dovoljno argumenata zbog kojih bi prihvatili tražene izmjene koje se odnose na izdvajanje dodatnih novčanih sredstava iz budžeta Distrikta za funkcionisanje ove organizacije.