Održana konferencija za medije u vezi s najavom Sajma privrede

12.11.2013. Povodom održavanja 12. Međunarodnog sajma privrede Brčko 2013., koji će biti održan od 14. do 17. novembra 2013. godine, danas su gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i predstavnici Privredne komore Brčko distrikta BiH na konferenciji za medije  informisali javnost o događajima koji će se desiti tokom sajma, o izlagačima i značaju koji ovaj sajam ima za Brčko distrikt BiH.

Image for news

"Sa Privrednom komorom kao nosiocem i organizatorom ove aktivnosti uz podršku Vlade Brčko distrikta BiH želimo preciznije informisati javnost o ovoj izuzetno važnoj manifestaciji za promociju privrede Brčko distrikta BiH kao i Distrikta u cjelini", kazao je gradonačelnik Domić.

On je dodao da je u proteklih 12 godina uspostavljena dobra saradnja sa mnogo privrednih komora iz BiH i okruženja, te kako sada postoji interesovanje privrednika i iz drugih sredina da dođu na prostor Brčko distrikta BiH i izlože svoje proizvode.

Dr. Domić je još istakao da se, bez obzira na izvjesne poteškoće u funkcionisanju, privredni tokovi nastavljaju, saradnja ostaje te je potrebno iskoristiti sve pogodnosti koje su nam na raspolaganju.

"Privredna komora ima skromnu podršku od Vlade Brčko distrikta BiH kod organizacije ovog sajma, ali važnije od tih finansijskih efekata je uspostavljanje komunikacije i sklapanje privrednih poslova", naglašava gradonačelnik.

Predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH Miroslav Pančić iskazao je uvjerenje kako će ovaj sajam ipak uspjeti, iako je krizno vrijeme, dodajući da ova manifestacija zahtijeva budno praćenje medija.

"Sajam će se održati u brčanskoj luci, svečano otvaranje je 14. novembra u Domu kulture u 12.00 sati dok će u Luci u 13.00 sati biti upriličen obilazak sajma kako to i dolikuje u ovim prilikama", naglasio je Pančić.

Sekretar Privredne komore Brčko distrikta BiH Nenad Vuković objasnio je da je za ovogodišnji sajam prvobitno planirano oko 150 izlagača, no trenutno ima prijavljenih 210 izlagača.

"Bez obzira na izrazito nepovoljne okolnosti za održavanje sajamske manifestacije ipak postoji veliko interesovanje, kao i spektar različitih izlagača, a naročito ističem izlagače iz Hrvatske, Makedonije i Srbije te predstavnike lokalnih zajednica unutar BiH koji će dati svoj doprinos ovoj manifestaciji", pojasnio je Vuković.