Održana jedanaesta redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH


12.3.2013. Sa predloženog dnevnog reda jedanaeste redovne sjednice Vlade povučene su tačke, koje su se odnosile na odobravanje Nacrta Zakona o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za 2013. godinu, kao i Smjernice za izradu Nacrta Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o koncesijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te su iste prolongirane za sedam dana.





Image for news
Isto tako, razmatranje Nacrta odluke o usvajanju akcionog plana za borbu protiv korupcije Ureda gradonačelnika za 2013. godinu je povučeno s današnje sjednice, dok se ne pribavi ostatak potrebne dokumentacije.
Članovi Vlade su sa predloženog dnevnog reda 11. redovne sjednice Vlade povukli i tačku koja se odnosila na usvajanje Nacrta odluke o imenovanju člana interrresorne radne grupe za izradu četvrtog izvještaja o primjeni revidirane Evropske socijalne povelje za treću grupu, za referentni period od 2008. do 2011. godine.
Vlada Brčko distrikta je odobrila Izvještaj o radu Vlade Brčko distrikta BiH za 2012. godinu.
Na predlog šefice Odjeljenja za javni registar Cvijete Tanasić, članovi Vlade su odobrili Smjernice za izradu prednacrta Pravilnika o utvrđivanju uslova za rad ovlaštenog geodete i komisije za proveru ispunjenosti uslova za rad.
Pored toga, odobrene su i Smjernice za izradu prednacrta Odluke o visini naknade za korištenje podataka premjera, katastra zemljišta, katastra nepokretnosti i pružanja usluga Odeljenja za javni registar i ovlaštenog geodete.
Vlada Brčko distrikta BiH je na današnjem zasijedanju odobrila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o zakupu u preduzećima "Interplet" Brčko i ZZ "Ratar" Brka, u kojima je završen stečajni postupak.
Članovi Vlade su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za imenovanje članova Upravnog odbora "Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH", a donešena je i Odluka o usvajanju akcionog plana za provođenje obaveza Brčko distrikta BiH, u kontekstu Izvještaja o napretku za 2012. godinu.
Na jedanaestom redovnom zasijedanju Vlade Brčko distrikta BiH donešena je Odluka o stavljanju van snage Odluke o odobravanju isplate od 4.2.2013. godine i Odluka o odobravanju Izvještaja o izvršenju budžeta Brčko distrikta za 2012. godinu, koji se upućuje u daljnju skupštinsku proceduru.
Također, donešena je Odluka o usvajanju Godišnjeg obračuna Brčko distrikta BiH za 2012. godinu, a pored toga članovi Vlade su usvojili Izvještaj o izvršenju statističkoga programa za Brčko distrikt BiH za 2012. godinu i Plan statističkih istraživanja za Brčko distrikt za 2013. godinu.
Vlada Brčko distrikta je primila k znanju Informaciju o stanju slobodnih prostora u vlasništvu Brčko distrikta i načinu raspolaganja istim u narednom periodu.