Održana javna tribina sa kandidatima za gradonačelnika Distrikta

27.9.2012. U organizaciji nevladine organizacije "Sistem", a uz podršku Kabineta gradonačelnika danas je održana javna tribina na kojoj su učestvovali kandidati za gradonačelnika Distrikta.
Tribina je održana u okviru projekta "Monitoring javnih usluga" koji je javnosti prezentovan u julu mjesecu, a u okviru kojeg je sačinjen izvještaj o izraženom zadovoljstvu korisnika javnih usluga u Brčko distriktu BiH.

Image for news

O najlošije ocjenjenim uslugama, kao što su prevoz građana, održavanje vodotoka, zelenih površina, kvalitetu vode te socijalnim uslugama i načinima njihovog rješavanja danas su govorili: nosilac liste koalicije SNSD-DNS Đorđa Kojić, nosilac liste HDZ-a Anto Domić, nosilac liste SDP-a Esad Atić, nosilac liste SBB-a Idriz Karamujić, kandidat koalicije       PDP-SNS Miodrag Peranović te kandidat Socijalističke partije Miljana Đurđević.

Domaćini javne tribine bili su gradonačelnik Brčko distrikta BiH Miroslav Gavrić i direktor nevladine organizacije "Sistem" Vesna Katić dok su odgovore na pitanja i probleme za koje građani smatraju da su najizraženiji postavljali predstavnici nevladinih organizacija: Privredna komora Brčko distrikta BiH, Proni, Vermont, Udruženje žena, Zvrk, Most, Prijatelji, COR, Radio amateri.