Održana deseta redovna sjednica Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

5.2.2013. Vlada Brčko distrikta BiH je na desetom redovnom zasjedanju usvojila Odluku o  odobravanju Smjernica za izradu nacrta uputstava o e-kancelarijskom poslovanju organa javne uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Image for news

Odobren je i Prijedlog Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja međunarodnog univerziteta "Primus" u Brčko distriktu BiH  kao i Prijedlog Odluke o opravdanosti osnivanja tog univerziteta u Brčkom.

Na prijedlog gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr. Ante Domića članovi Vlade su donijeli Odluku o stavljanju van snage Prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje aneksa ugovora o zakupu.

S dnevnog reda desete redovne sjednice Vlade povučena je tačka koja se odnosi na odobravanje Prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o zakupu do sljedećeg zasjedanja Vlade dok se ne pribavi sva potrebna dokumentacija.

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH su primili k znanju Izvještaj o radu Pravobranilaštva Brčko distrikta BiH za 2012. godinu.

Isto tako, primljena je k znanju i Informacija o stanju nevladinih organizacija u Brčko distriktu BiH koje se finansiraju putem Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenja za podršku mjesnih zajednica, udruženja građana i nevladinih organizacija i isplaćenim grantovima.

Također, članovi Vlade su primili k znanju Informaciju u vezi s budžetskim sredstvima za stambenu izgradnju za potrebe izbjeglih i raseljenih lica srpske nacionalnosti iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Na ovom redovnom zasjedanju donesena je Odluka o izdvajanju novčanih sredstava u iznosu od 15.000 konvertibilnih maraka Ženskom odbojkaškom klubu "Jedinstvo" Brčko.

Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju o napretku izdvajanja javne zdravstvene ustanove iz administracije te je donesen zaključak da se u dogovorenom vremenskom terminu u Kabinet gradonačelnika dostave odluke o imenovanju radnih grupa za izradu Statuta ovog javnog preduzeća.