Održana 26. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

3.7.2013. Na današnjem zasjedanju Vlada je razmatrala Statut Javne zdravstvene ustanove te je usvojila i prijedlog Finansijskog  plana  JU Zdravstveni centar  Brčko distrikta BiH do kraja godine koji će omogućiti normalno funkcionisanje ove ustanove i pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu.

Image for news

 

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Smjernice za izradu nacrta zakona o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju s gotovim novcem i vrijednostima kao i Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta BiH.

Isto tako, na 26. redovnom zasjedanju Vlada je donijela Odluku o načinu utroška sredstava za reprezentaciju i poklone u organima javne uprave Brčko distrikta BiH.

Članovi Vlade usvojili su Odluku o imenovanju člana projektno-izvedbenog tima za projekat Razvojne banke Vijeća Evrope (PIT), te Odluku o imenovanju predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH u Forum za razvoj i promociju preduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Nakon razmatranja Odluke o utvrđivanju kriterija i načina dodjele stipendija redovnim studentima Brčko distrikta BiH sjednica je prekinuta prije izglasavanja te će ista odluka biti ponovo razmatrana u nastavku zasjedanja koje je zakazano za petak 5. jula 2013. godine s početkom u 8.00 sati.

2013-07-03-Odrana_26_redovna_sjednica_Vlade-2

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je u izjavi medijima, nakon sjednice Vlade, kazao da sadašnji prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija i načina dodjele stipendija predviđa  neke nove kriterije za dobijanje stipendija  u odnosu  na prethodne  godine, u smislu da se stipendiraju samo oni studenti koji studiraju na univerzitetima koji se finansiraju iz  budžeta te je postojala izvjesna zabrinutost  da se oni koji studiraju  na  privatnim univerzitetima u tom slučaju neće moći kandidovati za stipendije.