Održana 16. vanredna sjednice Vlade Brčko distrikta BiH

26.11.2013. Članovi Vlade Brčko distrikta BiH na današnjoj 16. vanrednoj sjednici usvojili su Odluku o odobravanju Nacrta Zakona o izvršenju proračuna Brčko distrikta BiH za 2014. godinu.

Image for news

Vlada Distrikta jednoglasno je usvojila Prijedlog odluke o visini stope poreza na nekretnine u Brčko distriktu BiH za 2014. godinu, kao i Odluku o namjeni sredstava u programu obnove individualnih stambenih objekata raseljenih lica i povratnika u Brčko distriktu BiH na prijedlog Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić kazao je da, što se tiče Vlade, većina stvari u pripremi budžeta je završena.

2013-11-26-16_vanredna_sjednica_Vlade-Anto_Domic

"Jučer smo u poslijepodnevnim satima dobili amandmane na budžet od opozicije što ćemo također tokom sutrašnjeg dana razmotriti, utvrdili smo prijedlog Zakona o izvršenju budžeta, osnovicu stope za porez na nekretnine, tako da možemo sada u skupštinsku raspravu gdje ćemo vidjeti kojom će se dinamikom, načinom i metodologijom pristupiti usvajanju svih predloženih akata", objasnio je gradonačelnik Domić.

Gradonačelnik je još pojasnio da je već u septembru mjesecu usvojen osnovni prijedlog budžeta u kojem je svjesno ostavljeno da se kroz javnu raspravu na neki način izvrši razgovor sa građanima kako bi uvidjeli što je to sve za njih važno i da ovlašteni predlagači ponude dopunu knjige budžeta svojim amandmanima, a što je u konačnici plod tolikog broja amandmana.