Održana 155. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

13.11.2012. Članovi Vlade usvojili su na 155. redovnoj sjednici izvode iz tonskih zapisa sa 144., 145., 151. i 153. redovne i 62. vanredne sjednice Vlade.
Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Nomenklaturu statističkih teritorijalnih jedinica za BiH koju je izradila interresorna radna grupa čiji su članovi predstavnici institucija BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH.

Image for news

Ovaj dokument sačinjen je u skladu s obavezama iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je važeći između BiH i EU, kao i potrebama za osiguranjem uporedivih statističkih podataka na nivou EU. Uvođenjem nomenklature statističkih teritorijalnih jedinica uvodi se evropski statistički standard za prikupljanje, obradu i iskazivanje podataka na nivoima prostornih jedinica za statistiku kakve postoje u statističkom sistemu Evropske unije.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Nacrt Odluke o izmjeni Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2012. godini u Uredu gradonačelnika. Izmjene su izvršene zbog preraspodjele sredstava unutar odobrenog budžeta – virmanizacije zbog potrebe izdvajanja dodatnih sredstava sportskim, kulturnim i naučnim udruženjima i drugim neprofitnim organizacijama.