Održana 136. vanredna sjednica Vlade

29.12.2020. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 136. vanrednoj sjednici Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu granta Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u svrhu finansiranja i rada kao i za kapitalna ulaganja.

Image for news

Оdobren je šesti dio Programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2020. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, udruženjima građana i nevladinim organizacijama.

Članovi Vlade usvojili su i odluke o davanju saglasnosti za angažovanje izvršilaca za obavljanje posebnih poslova u: Direkciji za finansije, Odjeljenju za javni registar, Odjeljenju za javne poslove, Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, Odjeljenju za obrazovanje, Odjeljenju za komunalne poslove, Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge, Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu, Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Odjeljenju za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Odjeljenju za stručne i administrativne poslove, Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinskopravne odnose i Uredu gradonačelnika.